O femeie a murit în Spitalul Județean Satu Mare din cauza complicațiilor virusului gripal

În data de 20.02.2017, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare s-a înregistrat primul deces cauzat de complicații date de prezența virusului gripal. Persoana în cauză, o femeie în vârstă de 57 de ani, nevaccinată antigripal, a fost internată în Spitalul Județean de Urgență, secția Terapie Intensivă, în data de 13.02.2018 fiind diagnosticată cu „Bronhopneumonie, obezitate morbidă, hiperglicemie (500 mg/dl), insuficiență cardio respiratorie acută”.Existând suspiciunea prezenței virusului gripal, imediat după prezentare în UPU, s-au recoltat pacientei probe specifice care au fost trimise la Institutul Canatcuzino pentru confirmarea sau infirmarea prezenței acestui virus. In data de 16.02.2018 Institutul Cantacuzino a confirmat prezenta în secreții a virusului gripal de tip B.

Datorită comorbidităților, a complicațiilor survenite pe parcurs, în data de 20.02.2018, în jurul orei 7.00 a survenit decesul pacientei.

Tot datorită complicațiilor survenite în urma gripei, în cadrul secției Terapie Intensivă se mai află internată, în stare gravă, dar stabilă, o pacientă o în vârstă de 44 de ani.

Mai precizăm că, în momentul de față, în cadrul secției de Boli Infecțioase se află mai mulți pacienți internați, copii și adulți, cu suspiciunea prezenței virusului gripal. Tuturor acestor pacienți li s-au recoltat probe biologice pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino din București.

Având în vedere că este primul caz soldat cu deces în județul Satu Mare, caz în care a fost identificat virusul gripal de tip B, conducerea SJU Satu Mare face încă un apel către aparținătorii pacienților internați în cadrul SJU Satu Mare de a respecta restricțiile stabilite și comunicate prin mass media privind programul de vizită al pacienților.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 21, 2018. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.