Casă de lemn din Foieni, cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a extins și la construcția învecinată

Un apel la numărul 112, azi noapte la ora 01:57 anunța un incendiu de proporții la o casă de lemn din apropierea localității Foieni. La fața locului s-au deplasat 12 pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la o construcție realizată integral din lemn, de la care a izbucnit incendiul și parțial la mansarda din lemn a unei construcții învecinate.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a constatat faptul că incendiul a izbucnit într-o încăpere aflată în curs de amenajare. Concret, în urma folosirii unor lacuri pentru amenajarea interiorului construcției, în vederea uscării mai rapide a acestuia, s-a recurs la menținerea căldurii cu ajutorul focului din șemineu, fără asigurarea unei aerisiri corespunzătoare. Astfel, din cauza nerespectării măsurilor specifice de prevenire a producerii unui incendiu la folosirea substanțelor combustibile volatile în spații închise, întreaga construcție a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a extins parțial și la construcția învecinată, din care au ars aproximativ 10 metri patrați de lemn din structura terasei și a mansardei.

În momentul producerii incendiului, nicio persoană nu se afla în apropiere, incendiul fiind anunțat de către paznicul unui obiectiv destinat îngrijirii persoanelor vârstnice din zonă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 22, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.