Expoziție de sculptură contemporană, la Casa Meșteșugarilor: ”Following Brâncuși”

Vineri, 23 februarie, Casa Meșteșugarilor a găzduit evenimentul ”Following Brâncuși”, desfășurat în două părți. De la ora 12.00 a avut loc workshopul de sculptură cu participarea a nouă artiști: Radu Ciobanu, Alexandru Ciobotariu, Dan Daniel, Felix Deac, Edward Herczeg, Vasile Popa-Oltean, Eugeniu Tibuleac, Gheorghe Ungurean și Fidias Vasquez. De la ora 16.00 a avut loc vernisajul expoziției din cadrul evenimentului ”Following Brâncuși”. 

Proiectul a fost organizat de Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” și sculptorul Alexandru Ciobotariu, cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare.

Vernisajul a fost moderat de Felix Deac, care după prezentarea personalității marelui artist Constantin Brâncuși, geniu al sculpturii contemporane, a fost urmat la cuvânt de sculptorul Alexandru Ciobotariu, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, și pictorița Cristina Gloria Oprișa, președinta Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Satu Mare.

La vernisaj au mai participat directorul Direcției Județene de Culte și Patrimoniu, Zamfir Danciu, directorul adjunct al Muzeului Județean, Daniela Bălu, directorul Centrului Cultural ”G.M. Zamfirescu”, Gheorghe Molnar, un numeros public.

Participanții au putut audia programul muzical oferit de quartetul de coarde Quasi Cosi.

Fiecare sculptor a fost prezent în această expoziție astfel: Radu Ciobanu cu ”Războinic” (în bronz); Alexandu Ciobotariu cu ”Portret gotic” (în marmură); Eugeniu Țibuleac cu ”Cetate” (în lemn); Felix Deac cu ”What are you” (silicon); Edward Herczeg cu ”Maternitate” (în bronz patinat și marmură); Vasile Popa-Oltean cu ”Portret de muză” (în piatră); Dan Daniel cu ”Saturn” (în marmură); Gheorghe Ungurean cu ”Axa Cer-Pământ” (în lemn); Fidias Vasquez cu ”Taur” (în lemn de nuc).

Cei nouă artiști plastici creează sub semnul marelui Brâncuși, dorindu-se a fi continuatori ai acestuia, afirmând că ”Opera lui Brâncuși nu este o expresie locală, ea este esența celei mai înalte expresii a purității universale, și va rămâne de-a lungul secolelor viitoare, singurul obstacol peste care nu se va putea trece. Se pare că eternitatea chiar s-a născut la sat în România.”

”O sculptură nu se sfârșește niciodată în postamentul său, ci se continuă în cer, în piedestal – și în pământ.” (Constantin Brâncuși).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 23, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.