În data de 23 februarie 2018, de la ora 17:00, la Centrul Multicultural Poesis s-a desfășurat Festivalul de muzică populară, tradiții și obiceiuri de Dragobete, sub genericul ”Cântă și încântă de Dragobete”, ediția a IV-a. Evenimentul a fost organizat de Școala de Arte Satu Mare împreună cu Școala de Arte Oradea, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.
Au participat directorul Cabinetului din cadrul Instituției Prefectului județului Satu Mare, Cecilia Marinescu, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba, prim-vicepreședintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Ștefan Tillinger, șefi de instituții și un numeros public. Principalii organizatori ai evenimentului au fost profesorul Florin Pop și profesorul Mircea Deac, directorii Școlii de Arte Satu Mare, împreună cu conducerea Școlii de Arte Oradea. Prezentatoarea spectacolului a fost Maria Boieru.
În prima parte a programului a evoluat excepțional Ansamblul folcloric ”Rapsodia Bihoreană” al Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea și soliștii săi, sub bagheta dirijorului profesor Liviu Buțiu. Grupul vocal ”Lioara” format din talentate cursante de la Școala de Arte din Oradea, a interpretat cu mult profesionalism momente tradiționale legate de Dragobete. La finalul programului prezentat de către bihoreni, directorii Școlii de Arte din Satu Mare au înmânat dirijorului profesor Liviu Buțiu și Școlii de Arte Oradea diplome de excelență.
În partea a doua a programului, Ansamblul vocal instrumental ”Doina Codrului” al Școlii de Arte Satu Mare și soliștii săi, sub conducerea dirijorului profesor Vasile Chioran, au prezentat publicului un frumos program de cântece populare de pe meleaguri sătmărene. În încheierea spectacolului a evoluat cunoscutul interpret de muzică populară, Petrică Mureșan.