„Drums and Dance Show” cu Cserey Csaba și dansatoarea de salsa Suzana Adelina Deak

Sâmbătă, 24 februarie, de la ora 20.00, în ambianța consacrată pentru concerte deosebite a Clubului Poesis, ritmurile tobelor și-au dat întâlnire cu pasiunea dansului latin în evenimentul intitulat „Drums and Dance Show”, susținut de percuționistul Cserey Csaba și dansatoarea Suzana Adelina Deak.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Satu Mare în parteneriat cu Centrul Cultural ”G. M. Zamfirescu”.

Suzana Adelina Deak este una din cele mai renumite dansatoare de salsa din țară. Născută la București, cu studii de sociologie, dansează de 11 ani și este Campioana Națională de Salsa a României în 2013.

Mai este cunoscută și ca Suzie Q, denumirea unui pas celebru în universul latino. Aşa se numește şi stilul pe care ea l-a inventat si pe care acum, uşor-uşor, îl impune. Salsa inventată de ea înseamnă savoare, artă, libertate şi senzualitate.

Cserey Csaba este unul dintre cei mai cunoscuți toboșari și percuționiști din țară, prolific și serios, străbate țara în lung și-n lat cu diferite proiecte care implică ritm, tobe sau instrumente de percuție. În cartea lui ”Fără ritm nu există viață” apărută în 2017 aduce un elogiu pasiunii și muncii din ultimii 40 de ani de viață: ”Mă întreb adesea, oare de ce am primit eu acest talent de la natură, dar poate numai bunul Dumnezeu știe răspunsul.

În orice caz, Îi sunt foarte recunoscător pentru asta, mă și rog să mă lase să îmi duc munca pe mai departe, pentru că mai am multe idei pe care aș vrea să le concretizez. Am primit atât de multe prin intermediul tobelor, de la teatru la spectacolele pentru copii, jazz-ul, nenumărate daruri care m-au îmbogățit și pe care am avut șansa să le transmit mai departe”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 25, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.