Orașul Satu Mare îmbrățișează tradiția. Devenim ambasadorii mărțișorului autentic!

Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural ”G.M Zamfirescu”, în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare organizează pentru prima data, în această formulă, “Târgul Mărțișorului” la care participă peste 20 de meșteșugari și meșteri populari.

Începând de luni, 26 februarie și până în 1 martie 2018, sătmărenii sunt invitați pe Pasajul Corneliu Coposu pentru a vizita standurile meșterilor care vor expune atât clasicele mărțisoare cu fir roșu și alb, cât și creații hand-made din lut, lemn, mărgele, tesături, cu motive populare, simboluri și figuri care amintesc de personaje și povestioare populare.

Prin organizarea Târgului Mărțișorului,  Primăria Municipiului Satu Mare își dorește să promoveze tradițiile meșteșugărești, a Mărțișorului ca simbol al primăverii, care este înscris începând din 6 decembrie 2017 în lista reprezentantivă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii.

Pentru prima dată, Primăria Municipiului Satu Mare a oferit expozanților un cadru organizat, în centrul municipiului, pentru ca acest simbol al primăverii, apreciat chiar și de UNESCO să fie realmente pus în evidență.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 27, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.