Sorin Faur, președintele Cartel Alfa Satu Mare: „USL-ul ne-a lăsat baltă”

Vineri, 26 aprilie a avut loc ședința dialogului social convocată de prefectul Eugeniu Avram. Doar trei parlamentari din șapte au participat și anume Pataki Csaba şi Valer Marian, respectiv deputatul Erdei Istvan.

ca78d0151e88522851eb7a5354e9bc70_XL

Liderii sindicatelor şi-au expus pe rând problemele, nemulţumirea cea mai mare fiind că până acum nu a fost introdus în Parlament un proiect de lege privind dialogul social, deşi în campania electorală au primit promisiuni că acest lucru va fi o prioritate.

“USL-ul ne-a lăsat baltă. USL se păstrează în sondaje pentru că nu are opoziţie”, a punctat Sorin Faur, preşedintele Cartel Alfa Satu Mare.

Parlamentarii prezenţi le-au promis sindicaliştilor sprijin, precizând că vor face tot posibilul pentru introducerea unei astfel de iniţiative, urmând ca ulterior reprezentanţii Guvernului să-şi prezinte propria variantă de lege.

“Am văzut că lucrurile nu prea se mişcă. Dacă nu se mişcă Guvernul depunem noi o iniţiativă şi atunci va fi obligat să depună varianta sa. Vom găsi o modalitate prin care să introducem iniţiativa în Parlament”, a afirmat Pataki Csaba, membru în Comisia pentru Muncă.

De asemenea, senatorul PSD Valer Marian a afirmat că va depune o interpelare pe această temă şi că grupul social democrat susţine această lege. Acesta a remarcat că Guvernul are “o tendinţă de amânare” a proiectului.

Și deputatul UDMR Erdei Istvan i-a asigurat pe sindicalişti că va susţine adoptarea acestei legi, fiind posibil ca iniţiativa să aparţină celor trei parlamentari.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 26, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.