Senatorul Turos Lóránd: Trebuie să punem capăt cămătăriei. Datoria statului este să-și protejeze cetățenii!

Senatul a adoptat proiectul de lege care urmează să reglementeze limitele maxime ale dobânzilor practicate de bănci și alte instituții financiare la acordarea unor credite.

„Trebuie să-i protejăm pe cetățeni de abuzurile instituțiilor financiare hrăpărețe, ale căror strategii de creditare au cauzat multe tragedii, profitând de naivitatea sau situațiile dificile în care se găseau clienții lor. Cu toții cunoaștem cazuri în care oamenii s-au găsit prinși în veritabile capcane ale creditelor cu dobânzi de sute sau chiar mii de procente, din care le era imposibil să iasă chiar dacă își plătiseră demult datoriile inițiale”, a declarat unul dintre inițiatorii proiectului de lege, senator UDMR de Satu Mare, Turos Lorand.

„Datoria statului este să-și protejeze cetățenii! Nu este corect deloc ca, în timp ce băncile plătesc doar dobânzi de mai puțin de 2% în conturile de economii ale clienților, unele instituții financiare practică dobânzi de multe sute sau mii de procente în cazul creditelor acordate. De aceea, am propus ca în cazul creditelor ipotecare contractate pe o perioadă mai mare de zece ani, pragul maxim al dobânzii percepute să poată fi cel mult de două ori și jumătate mai mare decât valoarea de bază a dobânzii stabilite de Banca Națională a României. De asemenea, dobânda practicată în cazul creditelor de consum nu va putea fi mai mare de 18%”, a adăugat senatorul Turos Lorand.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 27, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.