Restricțiile Comisiei Europene în ce privește pericolul pestei porcine expiră în 31 martie

Vineri, 2 martie 2018, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural condusă de prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip. În cadrul şedinţei, directorul executiv al D.S.V.S.A, Nicolae Dumuţa a vorbit despre măsurile întreprinse de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare pentru limitarea efectelor pestei porcine.

În sinteză, la nivelul judeţului Satu Mare în anul 2017 au fost declarate două focare de pestă porcină africană cu şapte porcine moarte, ucise sau sacrificate.

Pentru prevenirea apariției și combaterii pestei porcine africane s-au întreprins măsuri de limitare a circulației porcinelor pe teritoriul județului Satu Mare, de interzicere totală a funcționării târgurilor, a aglomerărilor de animale, a expozițiilor de animale, a piețelor din județ.

Depistarea la timp a virusului pestei porcine este foarte importantă, drept urmare D.S.V.S.A a întreprins campanii de conştientizare şi informare în şcoli şi în rândul populaţiei. De asemenea a solicitat sprijinul tuturor instituţiilor abilitate pentru prevenirea pătrunderii virusului pestei porcine.

Nicolae Dumuţa a informat că restricţiile impuse de Comisia Europeană expiră în data 31 martie. În această perioadă D.S.V.S.A efectuează recoltarea probelor de sânge în zona de protecţie şi supraveghere urmând ca săptămâna următoare, după obţinerea rezultatelor, să stingă focarul.

Tot astăzi, membrii colegiului au adoptat o Hotărâre de colegiu prefectural pentru constituirea Comisiei mixte de control în piețele agroalimentare în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, pentru siguranța cetățenilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 2, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.