Profesori și elevi din Polonia, Croația, Germania, Portugalia și Spania, la Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor alături de viceprimarul Doina Feher au primit în cursul zilei de luni, 5 martie, două delegații de elevi și profesori din Polonia, Croația, Germania, Portugalia și Spania, participanți în cadrul programului Erasmus +. În această săptămână în municipiul Satu Mare se derulează două proiecte Erasmus+, unul implementat de Școala Gimnazială „Lucian Blaga” și unul implementat de Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”.

„Am avut onoarea să le adresez astăzi un călduros „Bun venit!” acestor elevi și profesori și să le prezint câteva lucruri despre municipiul Satu Mare care se mândrește cu sute de premii obținute la concursuri și olimpiade și cu tineri care excelează în foarte multe domenii de activitate. Educația a fost și este una dintre prioritățile noastre de investiții!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Calendarul proiectului implementat de Școala Gimnazială „Lucian Blaga” cuprinde activităţi pentru formarea de bune practici, cât și workshopuri unde jocul este utilizat ca mijloc de comunicare între elevi, de descorerire personală, deprinderea unor norme de respect reciproc.

Pe de altă parte, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” desfășoară activități pentru elevi şi profesori menite să prezinte cultura, istoria şi tradiţiile locale. Deasemenea elevii vor participala la activități nonformale, jocuri pentru a pune în evidența cultura specifică fiecărei țări și valorile comune europene.

În această perioadă elevii și profersorii vor avea oportunitatea de a cunoaşte nemijlocit cultura şi obiceiurile sătmărene și de a vizita obiectivele turistice din municipiul Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 5, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.