Se păstrează cursa Satu Mare-București și există șanse de regularizare a cursei Halmeu-Satu Mare

„Am reușit să stabilim un acord cu directorul CFR Calatori în vederea Revenirii asupra anulării unor curse feroviare vitale pentru județul Satu Mare. Astfel, CFR Călători a decis ca trenul Satu Mare-București să fie păstrat, iar problema anulării trenului pe relația Halmeu-Satu Mare în zilele de sâmbătă și duminică va fi dezbătută pe data de 11-12 martie. În cazul în care se dovedește că această cursă este des utilizată și pe parcursul sfârșitului de săptămână, se va renunța la decizia inițială”, a declarat deputatul sătmăreanMagyar Lóránd.

În cursul zilei de miercuri, 7 martie, deputatul parlamentar a avut o întrevedere cu Szentes Iosif, directorul CFR Călători, subiectul întâlnirii fiind problema desființării unor trenuri vitale pentru călătorii din județul Satu Mare.

Deputatul UDMR de Satu Mare a criticat, în urmă cu o săptămână, în plenul Camerei Deputaților, decizia CFR Călători de a anula o serie de curse. CFR a hotărât, pe motivul lipsei investițiilor în infrastructura feroviară, anularea, începând cu data de 1 martie 2018, a curselor Baia Mare-Satu Mare-București, respectiv cursele de sâmbătă și duminică a curselor Halmeu-Satu Mare.

Ambele curse îndeplinesc rol important în transportul feroviar sătmărean: trenul cu destinația spre București întreține contactul zilnic cu capitala, iar pe ruta Halmeu-Satu Mare circulă lunar opt mii de persoane, nu numai în timpul săptămânii, ci și în weekend.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 7, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.