Filosofia din spatele politicilor bugetare ale Guvernului Ponta 2: Omorâți mediul privat, avem nevoie de bani pentru sporuri și pentru mai multă birocrație!

Proiectul de buget pentru anul 2013 și cel privind modificarea Codului fiscal au la bază un singur principiu: suprataxarea sectoarelor economice care produc valoare și bani în România, având drept scop finanțarea unui aparat de stat care nu produce nimic în afară de birocrație.

victor_ponta

USL a tot vorbit, în campania electorală, despre măsuri de stimulare economică prin încurajarea mediului privat. Odată cu apariția proiectului de buget pe 2013 și a modificărilor Codului Fiscal, vedem care este adevărul din spatele unei guvernări exclusiv de stânga: „băgăm mâna adânc în buzunarul mediului privat, a IMM-urilor și a agricultorilor pentru a trece de anul 2013!”. USL dă cu o mână și ia înapoi cu amândouă pentru că nu are soluții pentru creștere economică.

Practic, Guvernul Ponta garantează românilor, pentru anul 2013, gaze, benzină și energie electrică mai scumpe prin supraimpozitarea companiilor de profil. Scumpirea acestor produse va atrage creșteri de prețuri în lanț, după cum ne demonstrează logica economică și experiența. Majorarea salariului minim și a punctului de pensie nu vor însemna, practic, nimic în termeni reali în ce privește puterea de cumpărare a românilor.

Avalanșa de taxe și impozite noi dintr-un Cod Fiscal anunțat cu numai 8 zile înainte de a intra în vigoare este necesară Guvernului Ponta pentru a crește cheltuielile cu aparatul administrativ central. USL va avea cheltuieli de personal cu 14% mai mari decât anul trecut. În plus, cresc semnificativ indemnizațiile de conducere în aparatul administrativ central, crește bugetul alocat sporurilor angajaților din sistemul de stat central. Declarațiile premierului Ponta de la formarea Guvernului în luna decembrie, când dădea asigurări că nu vor crește cheltuielile cu aparatul guvernamental deși avem acum 27 de ministere, se dovedesc din nou niște minciuni.

Sub guvernarea USL, statul ajunge să mănânce resurse importante în timp ce investițiile sunt reduse substanțial – cu aproape 26% față de 2012. USL renunță la dezvoltare de dragul consumului și conduce România de pe o zi pe alta. Modificările aduse bugetului de stat în acest an, atât în ceea ce privește sumele alocate instituțiilor publice, cât și veniturile și cheltuielile, sunt prezentate pe larg în Anexa 1 – „Proiectul de buget pe anul 2013. Modificări ale bugetelor instituțiilor publice și ale veniturilor și cheltuielilor bugetului de stat comparativ cu anul 2012”.

România va avea, în viziunea USL, un buget care îi va asigura „băltirea” în situația actuală și nicidecum dezvoltarea și prosperitatea promise de Victor Ponta în campania electorală. Din acest motiv, creșterea economică a României a scăzut, în viziunea lui Victor Ponta, de la 1,8% la 1,6% în numai câteva zile. Cu un astfel de buget, cu strivirea mediului privat de taxe și impozite anunțate doar cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare, România nu va atinge nici măcar o creștere economică de 1% la sfârșitul lui 2013.

Sursa: deputat Andreea Paul

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 ianuarie 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.