Atelier – 2018: Vernisajul expoziției de Artă a studenților și masteranzilor, marți la Muzeul de Artă 

Sub genericul ”Atelier – 2018” Expoziția de Artă a studenților și masteranzilor Centrului Universitar de Nord din Baia Mare, Arte Plastice – Pictură, reunește pe simezele Secţiei de Artă a Muzeului Judeţean Satu Mare, o selecție din lucrările studenților de la nivelul Licență și Masterat realizate de către aceștia în ultimii ani. Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi 13 martie 2018, ora 16.00, la Secţia de Artă a muzeului sătmărean, P-ţa Libertăţii nr 21.

”Pigmentăm” deasemenea această selecție, cu câteva lucrări de pictură, desen precum și lucrări de fotopictură realizate prin prelucrarea computerizată a imaginii, tocmai pentru a reflecta diversitatea posibilităților de exprimare în realizările profesionale ale studenților. Prezența cadrelor didactice cu lucrări semnificative din creația lor, expuse alături de lucrările studenților, confirmă asumarea unei responsabilități a actului didactic, cât și ecoul reverberat pe care studenții îl receptează în universul tematic.

Această a doua ediție a programului expozițional ”Atelier – 2018” (prima a avut loc în 2010) oferă prin acest parteneriat între Secţia de Artă a Muzelui Judeţean Satu Mare și Programul Arte Plastice – Pictură din Centrului Universitar de Nord din Baia Mare, din cadrul Universității Tehnice Cluj – Napoca oportunitatea de a prezenta publicului sătmărean, iubitor de artă, realizările înfăptuite de generațiile de studenți la arte de la Baia Mare.

Este cea mai elocventă mărturie că tradițiile educării și formării prin artă a personalității umane își regăsesc buni mesageri în contemporaneitate. Efortul comun al celor două instituții este cu atât mai mult salutar întrucât importanța comunicării prin imagine în mileniul III a dezvoltat noi tehnologii și valențe, devenind decisivă în viața de zi cu zi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 9, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.