Premierul Viorica Dăncilă l-a primit pe ambasadorul Republicii Turcia la București, Osman Koray Ertaș

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit miercuri, 14 martie, la Palatul Victoria, pe Osman Koray Ertaș, ambasadorul Republicii Turcia în România, într-o vizită de curtoazie.

Tema centrală a discuțiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relația bilaterală dintre România și Turcia, în 2018 împlinindu-se 140 de ani de relații bilaterale. În cadrul primirii, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părți pentru consolidarea relației bilaterale, pe baza parteneriatului strategic, cu accent pe aprofundarea cooperării economice și sectoriale.

Prim-ministrul Dăncilă și-a exprimat satisfacția pentru faptul că Turcia reprezintă primul partener comercial extra-comunitar al României, iar în 2017 volumul schimburilor bilaterale a depășit, în premieră, pragul de 5 miliarde euro.

Premierul român a apreciat că reluarea lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică, la începutul lunii mai, la Ankara, va genera plus valoare parteneriatului strategic dintre România și Turcia. În context, cei doi oficiali s-au referit la cooperarea bilaterală sectorială în domenii ca energie, tehnologia informațiilor și comunicațiilor, inovare și cercetare.

De asemenea, a fost salutat nivelul foarte bun al cooperării militare în cadrul NATO, dar și pe linie polițienească, inclusiv din perspectiva combaterii migrației ilegale, conform Acordului UE – Turcia din 18 martie 2016.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 14, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.