EXPO 2018 ”Fabricat în Satu Mare”: Apa, turismul și produsele tradiționale sătmărene

Asociația Economică Româno-Germană Satu Mare în parteneriat cu Camera Meșteșugarilor Satu Mare organizează evenimentul: EXPO – 2018 „Fabricat în Satu Mare” editia a VII-a. Evenimentul va avea loc în perioada 11-13 mai 2018 în hala fostului Supermarket INTEREX, din municipiul Satu Mare.

În conferința de presă de marți, 20 martie 2018 de la sediul asociației, Paula Fogaș și Sorina Tulan, membre în comitetul director a Asociației Economice Româno-Germane pentru Regiunea de Nord Vest și Tiberiu Markos, vicepreședinte în cele două asociații, a fost prezentat faptul ca expoziția se reprofilează începând cu acest an, pe tematici specifice.

Din acest motiv, pentru prima expoziție cu tematica specifică, s-a ales un domeniu de impact și interes major pentru sătmăreni și anume: Apa, turismul și produsele alimentare tradiționale sătmărene.

”Organizarea expoziției va mobiliza membrii noștri și nu numai, pentru a se prezenta cât mai bine la edițiile tematice din anii următori. Aceasta înseamnă continuitate în atingerea țelurilor organizațiilor noastre, promovarea lor, demonstrarea capacității noastre de organizare și inovare, de îmbunătățire a imaginii lor, de identificare de viitori membri activi. În același timp vizitatorii expoziției pot primi o serie de informații utile și pot cunoaște mai bine potențialul județului nostru în aceste domenii.

Prin evenimentul propus dorim să contribuim la promovarea turismului de relaxare și balneoterapie, bazat pe apă/apă termală, precum și produsele tradiționale sătmărene, vinotecile și pălinciile, dar și a frumusețile naturii, a castelele și cetățile de care dispunem.

De asemenea vrem să promovăm companiile și organizațiile a căror activitate este legată de tematica propusă (firme de proiectare, producție, prestări servicii, ONG-uri), precum și activitățile acelor asociații și ONG-uri, care susțin sporturile legate de apă.

Considerăăm că obiectivele acestei ediții, a expozției: Fabricat în Satu Mare (cea de a VII-a ediție), le putem defini ca promotoare ale strategiei de dezvoltare a zonei.

De asemenea ne dorim ca tematica adoptată să fie una de succes și astfel să creăm o nouă tradiție în organizarea acestui eveniment major pentru economia sătmăreană.

Evenimentul își propune să-i aducă împreună, timp de trei zile, pe acei „furnizori” și „consumatori” (dar nu in mod exclusiv), care au obiectul de activitate legat de apă, pe cei care iubesc turismul hidrotermal, pe cei interesați de produsele alimentare produse la noi, de vinotecile și pălinciile noastre, respectiv pe cei care susțin sau sunt amatori ai sporturilor acvatice”, s-a spus în conferința se presă.

Expoziția tematică a anului 2018 va promova următoare domenii:

– industria legata de apă și de exploatarea resurselor de apă

– produsele agroalimentare, inclusiv vinotecile și pălinciile sătmărene

– turismul legat de apă: cel de relaxare, balneoclimateric și sporturile acvatice

– turismul clasic: hoteluri, pensiuni, restaurante, castele, cetăți…

Programul expozițional este de vineri, 11 mai se desfasoară între 14,00 și 18,00, iar sâmbătă și duminică, 12-13 mai, între orele 10,00-18,00.

Vizitatorii vor avea parte de prezentare oferte din partea expozanților, demonstrații live, simpozion: ”Importanța apei în viața noastră – Fiecare picatura contează” prezentat de Apaserv, prezentare de rețete tradiționale, degustări, prezentare de vinuri, degustări, demonstrații sportive, prezentare de modă, etc.

Cei care doresc să participe și/sau să devină sponsori ai evenimentului se pot adresa organizatorilor pentru detalii suplimentare la numărul de telefon: 0261-710.316 sau la adresa de e-mail: office@drwsm.ro.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 20, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.