Șapte cămine de vârstnici în județ, prea puține pentru numărul mare de solicitări

Marţi 27 martie, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a prezidat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice desfăşurată în Sala Mică de şedinţe a Palatului Administrativ.

După intonarea Imnului Național al României, prefectul Darius Filip a dat cuvântul directorului Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Satu Mare, Ildiko Tivadar, pentru a prezenta condițiile de acreditare pentru căminele de bătrâni. Au fost prezentate pentru început categoriile de servicii sociale, beneficiarii serviciilor sociale, precum şi modalitatea de acces la serviciile sociale. De asemenea, au fost prezentate condițiile şi criteriile de acreditare a furnizorilor și a serviciilor sociale, etapele de acreditare, cât și cadrul legislativ privind licențierea și funcționarea căminelor pentru persoanele vârstnice (cadrul general și standardele minime de calitate).

Prefectul Darius Filip a solicitat date cu privire căminele pentru persoanele vârstnice din județ, considerând că față de numărul mare de solicitări acestea sunt foarte puține (1 cămin public și 6 cămine private).

La finalul ședinței, președintele Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, colonelul Gheorghe Strâmb, a propus ca la următoarea ședință reprezentanții cultelor să prezinte și alte forme de ajutorare pentru persoanele vârstnice din județ și totodată să se popularizeze intenția de a se înființa și la nivelul județului Satu Mare Asociația de Protecție a Pacienților. Prefectul Darius Filip și-a exprimat susținerea față de această iniţiativă și i-a asigurat pe cei prezenți de tot sprijinul.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 27, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.