La Turulung au fost plantați sâmbătă 3.000 de puieți de stejar

Societatea Carptină Ardeleană  Satu Mare a organizat sâmbătă, 27 aprilie o acțiune de plantare de arbori pe teritoriul Ariilor Protejate ”Râul Tur”. Acţiunea s-a desfăşurat în vecinătatea comunei Turulung, pe malul brațului mort Patkólapos.

IMG_4248

La fel ca în anii precedenți, acțiunea a fost deschisă tuturor celor care au vrut să se alăture echipei SCA – Satu Mare. Participanții, în număr de 35, în timp de 5 ore au reușit să planteze toți cele 3.000 de puieți de stejar oferite de Consiliul Județean Satu Mare. Parteneri ai acțiunii au fost Primăria din Turulung și Asociația Crescătorilor de Taurine din Turulung.

IMG_4302

Despre eveniment Márk-Nagy János, directorul executiv al Societății Carpatine Ardelene Satu Mare a relatat următoarele: ”Pădurile de odinioară, care acopereau cea mai mare parte din teritoriul actual al Ariilor Protejate ”Râul Tur” pot fi regăsite doar sub forma unor pâlcuri. În calitatea noastră de custozi ai ariilor protejate ne-am asumat răspunderea, printre altele, de a reface cât mai multe din aceste valori peisagistice pierdute de-a lungul veacurilor trecute. Cu acest scop în anii precedenți am avut mai multe acțiuni de reconstrucție a pășunilor cu arbori sau de plantare a unor perdele forestiere. În numele organizației SCA – Satu Mare vreau să mulțumesc tuturor participanților, care ni s-au alăturat în acțiunea de sâmbătă.”

IMG_4261

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 28 aprilie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.