„125 de ani de social-democrație la 100 de ani de la Marea Unire“ la București, Alba Iulia și Chișinău

PES activists România a organizat sâmbătă, 31 martie 2018, evenimentul „125 de ani de social-democrație la 100 de ani de la Marea Unire“, ce a avut loc concomitent la București, Alba Iulia și Chișinău.

La reuniunea ce a marcat aniversarea a 125 de ani de la fondarea primului partid social-democrat din România, au participat, aproximativ 1.000 de militanți ai PES activists România – structură a Partidului Social Democrat responsabilă de temele europene – precum și numeroși invitați, printre care Ștefan-Radu Oprea, Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Cristian Dumitrescu, Președintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Adrian Mocioniu, Primarul Municipiului Slobozia, Ștefan Mușoiu, Deputat și Președintele Consiliului Național PES activists, Janina Sitaru, Secretar General PES activists, Daniel Florea, Primarul sectorului 5, Gabriela Crețu, Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senat, Constantin Buchet, Institutul Social Democrat ”Ovidiu Șincai”, Stelian Bărăgan, Viceprimarul Municipiului Craiova, PES activists Dolj.

De la București au fost coordonate momente de interacțiune cu militanții reuniți la Alba Iulia și Chișinău, iar pe agenda evenimentului s-au aflat intervenții din partea organizatorilor și ale liderilor naționali ai Partidului Social Democrat, dar și două ateliere tematice: „Ce înseamnă să fii social democrat?“ și „Cum vedeți viitorul social democrației românești?“.

„La 125 de ani de la înființarea primului partid social-democrat din România, dar și în contextul Centenarului Marii Uniri și a pregătirilor pentru preluarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, ne bucură să constatăm că stânga românească rămâne puternic atașată valorilor sale fiind puternic reprezentată în familia politică europeană. Social democrația reprezintă un curent politic cu o reală istorie în România, cu personalități care au contribuit la făurirea Marii Uniri, s-au opus regimului comunist și au sprijinit integrarea României în NATO și Uniunea Europeană. Prin prisma luptei continue pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor, social democrația reprezintă identitatea politică cea mai conectată cu societatea românească. Partidul Social Democrat este prin prisma acestui trecut un partid istoric“, a declarat președintele PES activists România, Victor Negrescu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 3, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.