Bursa locurilor de muncă. 40 de persoane angajate, alte 302 selectate pentru interviu

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a organizat vineri, 20 aprilie Bursa generală a locurilor de muncă la Casa de Cultură a Sindicatelor. Bursa generală a locurilor de muncă este o măsură activă care se adresează în mod egal tuturor persoanelor înregistrate la agenție, șomeri indemnizați și neindemnizați, persoane în căutarea unui loc de muncă, pentru a avea acces la un loc de muncă.

La deschiderea bursei au participat reprezentanți ai Prefecturii Satu Mare în persoana subprefectului Tamas Alfatter, Ramona Antonescu, ai Primăriei Satu Mare, viceprimarul Doina Feher, membrii Consiliului Consultativ al AJOFM  Satu Mare, Cristian Sasu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Marcel Erdei, directorul Casei Județene de Pensii, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, precum si reprezentanți ai Poliției, ISU, Jandarmeriei, Centrului Militar și Penitenciarului Satu Mare care a adus 7 persoane private de libertate care mai au maxim 9 luni până la eliberarea din detenție.

Din cei 185 de agenți economici contactați, 55 de agenți economici au fost prezenți la bursă și au oferit 789 de locuri de muncă din care 24 pentru studii superioare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt:

Industria mecanică – 374 locuri de muncă: operatori CNC, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, strungar, inginer automatist, inginer mecanic.

Industria textilă – 118 locuri de muncă: confecționer asamblor articole textile, cusător fețe încălțăminte, confecționer prelucrător în industria textilă, aburitor textile.

Industria lemnului – 70 locuri de muncă: tâmplar, tapițer.

Construcții  –  98 locuri de muncă: zidar, zugrav, dulgher, fierar betonist.

Alte domenii – 129 locuri de muncă: lucrător comercial, bucătar, barman, gestionar, ospătar, controlor de calitate, electrician, cameristă hotel, agent vânzări etc.

La bursă au participat 850 de persoane în căutarea unui loc de muncă din care 40 au fost angajați în ziua bursei, din care 12 ucenici. Au fost intervievate 640 persoane. Din chestionarele completate de către agenții economici a rezultat faptul că 302 persoane au fost selectate în vederea participării la interviu pentru angajare.

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat și oferta locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul EURES, oferta de formare profesională pentru anul 2018, precum și programul de ucenicie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 20, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.