Lansarea romanului polițist „Studenta criminală”, semnat de Eugenia Crainic, la Castelul din Carei

Joi, 19 aprilie 2018, începând cu ora 17.00, în Sala de simpozioane a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc lansarea romanului polițist „Studenta criminală”, semnat de Eugenia Crainic.

Evenimentul a fost deschis de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, după care Nicoleta Latiș, bibliotecar la Biblioteca Municipală Carei a preluat rolul de moderator și a prezentat o recenzie a romanului. A mai luat cuvântul și Ioan Matiuț, scriitor și director al Editurii Mirador.

Autoarea, jurnalista Eugenia Crainic, extrem de jovială, a povestit celor prezenți modul în care a ajuns să scrie un asemenea roman și întâmplările, adesea pline de umor la care a fost martoră de-a lungul activității sale de jurnalist, momente care au inspirat-o în realizarea romanului, care, după cum mărturisește, nu e doar polițist ci îmbină psihologia cu povestea de dragoste, totul fiind inspirat dintr-o crimă care chiar s-a întâmplat.

Manifestarea culturală a fost completată de momente muzicale susținute de solista Teodora Nuna, care a interpretat două melodii de muzică ușoară. Aceasta fost pregătită de profesorul Szűcs József.

La finalul evenimentului, autoarea a acordat autografe și a povestit cu cei dornici să afle mai multe detalii despre povestea surpinsă în roman. Întâlnirea de la Carei a fost cu atât mai emoționantă, cu cât la eveniment au participat și foști colegi de liceu ai autoarei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 20, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.