”Prima Materia Contemporary art Biennale”, la Casa Meșteșugarilor Satu Mare

În sala de expoziții de la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare, vineri, 20 aprilie, s-a deschis pentru iubitorii de artă sătmăreni, și nu numai, expoziția de artă contemporană ”Prima Materia Contemporary art Biennale”. Aceasta reunește cele mai recente opere de arte vizuale: pictură, sculptură, ceramică și grafică, a opt tineri artiști plastici, membri ai UAP. Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu” și Primăria Municipiului Satu Mare.

Graficianul Valer Sasu ne-a declarat că cei opt artiști plastici ce expun în această expoziție, creează în cele mai bune condiții oferite de Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu” în atelierele situate pe strada Ștrandului. Din doi în doi ani, bienala își prezintă publicului ultimele creații, ceea ce a devenit deja o tradiție.

Expun: pictorița Cristina Busuioc, ”Purgatory of fools”; sculptorul Aurelian Busuioc ”Suflete pereche”; pictorița Lola Berciu ”Ephemere”; ceramista Csilla Rapa ”Natură statică”; Anamaria Antal ”White on white”; pictorul Liviu Scripor ”Moartea iubirii”; sculptorul Alexandru Ciubotariu ”Soul” și nu în ultimul rând graficianul Valer Sasu cu opera ”The alchemist”.

Operele de artă prezentate nu sunt singurele din expoziție, alături de ele fiind expuse și alte creații ale artiștilor. Se remarcă precizia, profesionalismul și tendința spre o artă a bunului gust. Creațiile expuse se încadrează în linia artei contemporane, fiecare artist cu tehnici diferite a reușit să pună în fața vizitatorului adevărate lucrări cu un puternic mesaj.

Este pozitiv că la noi în Satu Mare s-a format un nucleu de tineri artiști plastici și nu numai care prin expozițiile organizate periodic asigură publicului iubitor al artelor frumoase un crâmpei de frumusețe sufletească și morală cu care-l detașează de tumultul zilnic al fiecăruia.

Programul muzical al evenimentului a fost asigurat de qartetul de coarte Quasi Cosi, de la Filarmonica ”Dinu Lipatti”. Expoziția este deschisă până pe data de 5 mai 2018.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 20, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.