Elevii și studenții sătmăreni se pot încadra în muncă pe perioada vacanțelor școlare

Angajatorii care pe perioada vacanțelor stabilite potrivit legii, încadrează în muncă elevi și studenți, beneficiază de un stimulent financiar lunar care este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare (500 lei).

Acesta se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru șomaj, proportional cu timpul efectiv lucrat de către elevii și studenții în cauză, pe perioada vacanței.

Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

În vederea acordării stimulentului financiar lunar, angajatorii încheie cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților aflați în perioada vacanțelor, o convenție, în baza Legii nr.72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor și studenților, și a Hotărârii nr.726/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 72/2007.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 aprilie 2018. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.