6 persoane s-au înscris și au participat la audiențele săptămânale de la Prefectură

Subprefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás, a susţinut marţi 24 aprilie 2018, audienţe cu cetăţenii. Alături de subprefect au fost prezenţi  reprezentanţi ai Serviciului juridic, ai Corpului de control şi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Satu Mare. În această săptămână s-au înscris în audienţă 6 persoane.

Prima persoană a sesizat întârzierea luării unor măsuri disciplinare de către conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială  şi Protecţia Copilului Satu Mare (DGASPC) faţă de o angajată. Având în vedere că este depus un memoriu la instituţia noastră, subprefectul a comunicat persoanei ca după verificări i se vor comunica rezultatele acestora.

O altă persoană a reclamat vecinii care îi provoacă disconfort prin diferite acţiuni considerate provocatoare.  Subprefectul a îndrumat petentul să depună un memoriu în vederea efectuării de verificări.

Un cetăţean din municipiul Satu Mare care deţine teren în sat Dobra, comuna Supur reclamă faptul că sora ei a încheiat contract de arendare pe un teren al căror moştenitori sunt şi deşi doar ea achită impozitul aferent, nu beneficiază de pe urma arendării. Specialiştii i-au sugerat realizarea succesiunii pentru a se stabili cota parte ce le revine din moştenire.

În două cazuri s-au semnalat situaţii de tulburare în posesie pentru terenuri situate în Lazuri şi Culciu Mare. Clarificarea unor astfel de situaţii se poate realiza doar  în urma unor acţiuni în instanţă.

În ultimul caz prezentat, o persoană din Negreşti-Oaş a ridicat problema drumului de acces către imobilul său situat lângă albia râului Tur, drum ce a fost închis de către un vecin. S-a emis o sentinţă judecătorească de deschidere a drumului, însă aceasta nu s-a putut pune în aplicare deoarece între timp terenul a fost vândut. Cetăţeanului i s-a recomandat iniţierea unei noi acţiuni în instanţă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 24, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.