Deputatul Magyar Lóránd s-a adresat din nou ministrului Ioana Bran privind situația Hotelului Sport

Deputatul UDMR, Magyar Lóránd, a adresat ministrului Tineretului și Sportului, Ioana Bran, o nouă serie de întrebări privind situația Hotelului Sport din municipiul Satu Mare, respectiv redarea în folosință a acestuia.

Magyar Lóránd a explicat faptul că ar fi necesar să se găsească în Satu Mare un loc de cazare pentru sportivi, deoarece Federația Română de Scrimă intenționează să deschidă un Centru Olimpic de Spadă în municipiu, iar Federația Română de Box și Federația Română de Lupte își doresc înființarea la Satu Mare a unor centre olimpice.

Prin întrebările adresate ministrului Ioana Bran, deputatul UDMR de Satu Mare a cerut explicații oficiale despre măsurile concrete preconizate a fi luate în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului pentru ca Hotelul Sport al cărui imobil se află, în prezent, într-o stare deplorabilă, deși merită o soartă mai bună, să își recapete eleganța de odinioară.

Autoritățile locale s-au angajat să renoveze din resurse proprii clădirea hotelului, cu condiția ca imobilul să fie transferat în administrarea municipiului, slujind astfel intereselor orașului și ale județului.

”Este important ca între Minister și autoritățile locale să existe o bună colaborare și să conlucreze pentru oraș și pentru județ. Astfel s-ar putea evita unele eșecuri, cum ar fi cel privind sala de scrimă Csipler Sándor, când Primăria Satu Mare a pregătit proiectul privind renovarea sălii de scrimă din fonduri europene, care a căzut din cauza refuzului Ministerului Tineretului și Sportului de a transfera dreptul de administrare, temporar, al sălii de scrimă către Primăria Satu Mare”, a declarat Magyar Lóránd.

Deputatul a mai adăugat că din cauza unor astfel de situații, UDMR cere urgentarea descentralizării în instituțiile publice, deoarece este inadmisibil ca un minister să treacă peste deciziile luate la nivel local, în primul rând pentru că la București nu cunoaște nevoile comunităţilor locale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 aprilie 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.