Kereskényi Gábor: Nu dorim să vedem mizerie sau improvizații de Zilele Orașului

Zilele Orașului este evenimentul care adună cei mai mulți sătmăreni în centrul municipiului. Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai longevive evenimente de la Satu Mare, această manifestare are rolul de a-i apropia pe sătmăreni, de a promova diversitatea culturală și oamenii frumoși din comunitatea noastră, indiferent că sunt artiști, meșteșugari sau tinere talente.

Detalii despre ediția cu numărul XXII au fost prezentate de primarul Kereskényi Gábor într-o conferință de presă care a avut loc azi la Primărie, alături de viceprimarii Doina Feher și Adrian Albu.

Zilele Orașului adună sub cupola sa o gamă largă de concerte și activități prin care pot fi reflectate multiplele aspecte ale comunității noastre. Anul acesta sărbătoarea se va desfășura în perioada 25-27 mai, în mare parte după aceleași reguli ca și anul trecut.

În 2017 municipalitatea a acordat o atenție deosebită acestui eveniment încercând îmbunătățirea mai multor aspecte, atât în ceea ce privește programul artistic, cât și aspectele organizatorice. Se dorește ca și ediția din acest an să iasă cel puțin la fel de bine.

Așa cum s-a anunțat anul trecut, după eveniment organizatorii au dorit să afle feedback-ul sătmărenilor. În baza acestor rezultate s-a încercat conturarea programului de anul acesta, dar și aspectele care privesc amenajarea standurilor comerciale și a activităților în care se implică ONG-urile sau alte instituții.

Cheia succesului Zilelor Orașului este prezența sătmărenilor la acest eveniment, pe tot parcursul celor trei zile. Anul trecut au participat la această manifestare zeci de mii de sătmăreni, ceea ce ne face să ne dorim ca în acest an să se adune la cele două scene un număr și mai mare.

Locațiile vor fi scena I – Piața 25 Octombrie, scena II – Piața Libertății, Târgul Meșterilor Populari – Pasajul Corneliu Coposu.

Deși mai este o lună până la deschiderea evenimentului, comercianţii se grăbesc să ocupe teren pentru a-şi putea desfăşura activitatea în cele mai bune locuri de lângă cele două scene.

Anul trecut au participat la eveniment 128 de comercianți, iar anul acesta, până în prezent, au depus cereri în acest sens 51 de firme.

La fel ca și anul trecut, și la ediția din acest an Primăria va impune reguli stricte comercianților, mai ales că în acest an o mare parte din evenimente vor avea loc în Piața 25 Octombrie și în jurul scenei, aici unde s-a demarat deja reabilitarea pasajului și a platoului de evenimente de pe pasajul Corneliu Coposu.

”NU dorim să vedem mizerie în jurul standurilor, umbrele care mai de care mai colorate sau improvizații. Pe acest segment mai avem de adus îmbunătățiri și cred că anul acesta dacă vom face controale mai severe și mai dese privind derularea acestei activități, vom aduce un plus de imagine întregului eveniment.

Fiecare comerciant va trebui să respecte exact spaţiul închiriat și să amenajeze un spaţiu pentru depozitarea corectă a deşeurilor și aici mă refer în special la uleiul menajer.

Pe această latură, ne dorim ca anul acesta comercianții să vină cu o ofertă diversificată și variată de produse. Cred că sătmărenii sunt pregătiți să guste pe lângă mici și cartofi prăjiți și alte gen de produse, cel puțin aceasta a fost opțiunea pe care și-au manifestat-o când au completat chestionarele.

Pe partea de tarife, în acest an, ca o noutate, Primăria Municipiului Satu Mare va aplica tarife diferențiate în funcție de specificul activității. ONG-urilor și și meșteșugarilor le este oferită posibilitatea de a-și prezenta produsele fără a se încasa bani pentru asta. Doresc să amintesc la acest capitol că, la fel ca anul trecut, comerțul ambulant nu este permis!”, a precizat Kereskényi Gábor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 26, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.