Edda, Holograf, Cargo, Carla’s Dreams, Bere Gratis și multe alte surprize de Zilele Orașului

După cum s-a anunțat în conferința de presă de azi de la Primăria Satu Mare, deschiderea celei de-a XXII-a ediții a Zilelor Orașului va avea loc vineri, 25 mai, de la ora 19.00, imediat după concertul susținut în Piața 25 Octombrie de orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti. Stabilirea programului artistic din acest an a ținut cont și de preferințele musicale ale sătmărenilor. Astfel că, anul acesta, cel puțin din acest punct de vedere, primarul Kereskényi Gábor nu are nicio indoială că spectacolul va fi pe măsura așteptărilor publicului.Ziua de vineri începe în forță, pe scena principală vor urca artiști consacrați din industria muzicală românească precum Cargo și Carla’s Dreams, artiști care au devenit virali pe internet mai ales în rândul publicului tânâr, respectiv Iuliana Beregoi și una dintre cele mai bune trupe pop din Ungaria, Irie Maffia.

Sâmbătă, sătmărenii vor parte de un program artistic la fel de promitățor. Pe scena I va urca Doddy, unul dintre cei mai talentati și mai fresh rapperi din România și care a colaborat deja cu artiști ca Puya, Lora, What’s Up, Marcel Pavel. Urmează concertul trupei The Carbonfools (HU), care s-a axat de-a lungul timpului pe muzică electronică, reportoriul lor fiind un amestec de genuri: rock, blues, reggae. Va urma apoi concertul trupei Bere Gratis care vine însoțită de Gheorghe Zamfir, după care un show de lasere.

Duminică, pe scena din Piața 25 Octombrie vor încinge atmosfera cei de la Daggu Project și Black River Blues Band, în deschiderea concertelor susținute de Holograf și Edda.

Evenimentul se va încheia cu un show de artificii care va avea ca tematică efectul pirotehnic brocade.

La scena II vom avea în acest an un program artistic dedicat Centenarului Marii Uniri. Vineri, muzică folk și ușoară, dans modern și chiar azi a confirmat participarea Mircea Baniciu cu trupa. Sâmbătă programul va cuprinde muzică ușoară, folclor, iar duminică tot program folcloric.

La Târgul Meșterilor Populari s-au anunțat deja 40 de meșteri din România, Ungaria, Bulgaria, Polonia. Se vor vinde produse din lemn, piele, ceramică, țesături, obiecte hand-made.

Pe lângă programul artistic, evenimentul va mai cuprinde și activități distractive pentru copii. Ca o noutate, în acest an în Piața Libertății va fi amenajat un mic orășel al copiilor, aceasta fiind o altă dorință a sătmărenilor, mai multe programe dedicate copiilor.

Ca și anul trecut, și anul acesta municipalitatea a lansat invitația orașelor înfrățite de a participa la acest eveniment. Până în prezent și-a anunțat prezența orașul înfrățit Rzeszów (Polonia) care va fi reprezentat de 49 de persoane, o trupă de teatru stradal, o trupă de dans, producători locali și un ONG. A mai confirmat prezența și Nyíregyháza, urmând să comunice numărul de persoane. Sunt așteptate confirmările și de la celelalte orașe.

Primăria Municipiului Satu Mare a alocat pentru desfășurarea acestui eveniment 290.000 lei, la fel ca și anul trecut. Are deja discuții și cu mai mulți sponsori, urmând ca aceștia să completeze suma alocată de primărie, astfel încât evenimentul să se poată ridica la așteptările sătmărenilor. Sunt deja câteva confirmări, însă la următoarea conferință de presă care va fi susținută pe această temă vor fi prezentate mai mute detalii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 1, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Edda, Holograf, Cargo, Carla’s Dreams, Bere Gratis și multe alte surprize de Zilele Orașului

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.