Acțiune a Poliției și Jandarmeriei de depistare a persoanelor fără adăpost din Satu Mare

În dimineața zilei de 26 aprilie a.c., peste 30 de polițiști de investigații criminale și proximitate din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare și ai Serviciului Criminalistic, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, combaterea infracțiunilor contra patrimoniului și pentru asigurarea în continuare a unui climat de ordine și siguranță publică, pe raza municipiului Satu Mare, cu preponderență în zonele unde există persoane fără adăpost.

Pe lângă activitățile specifice de legitimare/identificare de persoane, s-a urmărit respectarea legislației referitoare la normele de conviețuire socială, la regimul domiciliului și de evidență a persoanelor, precum și identificarea persoanelor fără adăpost care locuiesc în barăci improvizate în diferite zone din municipiul Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate, au fost legitimate peste 40 de persoane, și au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.800 de lei.

Din totalul contravențiilor, 7 persoane au fost sancționate pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, conform Legii nr. 61/1991,  iar 26 la OUG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.Tot în această dimineață, de 26 aprilie a.c., și polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au efectuat o acțiune pe linia menținerii unui climat corespunzător de siguranță publică și creșterea autorității poliției în cartierele de rromi de pe raza localităților Păulești, Ambud și Petin.

Astfel, au fost verificate 10 autovehicule, s-au legitimat peste 50 de persoane și s-au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 2 065 de lei.

Totodată în cadrul acțiunii au fost puse în executare 2 mandate de aducere în dosarele penale aflate în lucru la nivelul Secției Poliție Rurală Valea Vinului.

La ambele acțiuni au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 26, 2018. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.