”Marșul cărților”: Sătmărenii își doresc un nou sediu pentru Biblioteca Județeană

Vineri, 27 aprilie, de la ora 13:00, în organizarea Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Municipiului Satu Mare și Bibliotecii Județene Satu Mare a fost organizat ”Marșul cărților” care încheie Săptămâna Națională a Bibliotecilor. Manifestarea s-a dorit a fi o amplă coalizare a membrilor comunității, în jurul bibliotecii, a cărții și a lecturii.

”Marșul cărții” s-a născut de la o problemă a comunității noastre locale: Biblioteca Județeană Satu Mare își desfășoară activitatea într-un spațiu neconform cu statutul unei biblioteci publice moderne.

Evenimentul a fost moderat de bibliograful Raluca Istrate. La eveniment a participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, directorul adjunct al Muzeului Județean Satu Mare, dr. Daniela Bălu, directori de școli, profesori și numeroși elevi din toate școlile municipiului.

Directorul Bibliotecii Județene Satu Mare, Lacrima Istrăuan, a subliniat cu acest prilej că se promovează cartea, lectura, Biblioteca Județeană și serviciile oferite de ea”, a declarat Lacrima Istrăuan.

Această idee a fost exprimată și de viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher: ”Sunt mândră că suntem atât de mulți aici astăzi, că au răspuns chemării mulți tineri și oameni de toate vârstele care iubesc cartea. Sper să rezolvăm și problema sediului pentru bibliotecă”, a declarat Doina Feher.

În cadrul acțiunii, la microfon au fost invitați să citească fragmente din cărțile preferate câțiva dintre participanți. Marșul a pornit de la Turnul Pompierilor, Piața Păcii, Strada Ștefan cel Mare, Piața Libertății, statuia dr. Vasile Lucaciu. Ultimul popas a fost pe platoul din Piața 25 Octombrie. Cu ocazia opririlor au fost făcute scurte popasuri de lectură.

”Marșul cărților” s-a derulat cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Satu Mare, Poliția Locală Satu Mare, ANBPR-filiala Satu Mare, Inspectoratul Școlar Satu Mare, Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”, Crucea Roșie Satu Mare, Direcția Județană de Tineret și Sport Satu Mare, Colegiul Național ”Doamna Stanca”, Asociația Tinerilor și Studenților Sătmăreni SamStudia și Clubul ”Crazy Dancers”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 27, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.