Elevi de la Școala Gimnazială Doba, în vizită la ”Casa Verde”, în cadrul Programului ”Școala altfel”

Și anul acesta, APM Satu Mare a venit în spijinul instituţiilor de învăţământ prin organizarea de activităţi extraşcolare cu caracter ecologic, în cadrul Programului “Şcoala altfel”.

Astfel, APM Satu Mare și-a deschis porțile pentru toate instituţiilor de învăţământ care și-au manifestat dorinţa de a desfăşura activităţi cu caracter ecologic, asigurând familiarizarea cu Complexul de educaţie ecologică din Grădina Romei ”Casa verde” şi cu oportunităţile oferite de acesta precum și prin familiarizarea elevilor cu activitatea APM Satu Mare la sediul propriu unde specialiștii le-au transmis informații.

În acest context, joi, 26 aprilie, un grup de 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Doba însoțiți de profesorii Știrbu Dana şi Turturean Florin au fost intâmpinați la ”Casa Verde” de Farkas Ramona – specialist APM care le-a prezentat istoricul locației și oportunitățile locației pe care au vizitat-o.

Ora de educaţie ecologică a fost una interactivă, elevii fiind impresionaţi de istoricul clădirii în care se aflau şi au fost interesaţi de problemele de mediu cu care se confruntă judeţul Satu Mare, abordând în discuţiile purtate în special problema colectării selective şi a biodiversităţii. Ca urmare, Emese Elek – specialist în biodiversitate a prezentat ariile protejate din judeţ, care spre surprinderea reprezentanţilor APM Satu Mare erau foarte bine cunoscute de elevi.

În finalul orei de educaţie ecologică după ce au primit o serie de materiale informative Situri Natura2000, elevii s-au familiarizat cu proiectele LIFE: ROLLER şi RAPTORSPREYLIFE implementate de APM Satu Mare, proiecte care au ca scop asigurarea conservării favorabile pe termen lung a biodiversității (a speciilor de dumbrăveancă și popândău), prin implementarea unor măsuri de conservare potrivite.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 aprilie 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.