Amenzi în valoare totală de 19.500 de lei, aplicate azi de polițiști pentru activități comerciale ilicite

În scopul eficientizării activităţii de prevenire și combatere a fenomenului evazionist care se manifestă cu precădere în domeniul producerii, deținerii și comercializării de tutun, ţigări de contrabandă şi alcool în afara antrepozitului fiscal, azi, 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare  a Criminalității Economice, au desfăşurat acţiuni inopinate de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menționate.

Urmarea a neregulilor constatate, au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 19.500 de lei, din care 12 sancțiuni la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, constând în expunerea spre vânzare de către agenții economici și producătorii agricoli, de produse a căror proveniență nu putea fi dovedită în condițiile legii, 6 sancțiuni la OUG nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat și 5 sancțiuni la Legea 145/2014, privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

Cu ocazia verificărilor efectuate la punctele de lucru ale agenților economici au fost depistate sume de bani care nu au putut fi justificate prin documente emise de aparatele de marcat.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării bunuri alimentare și nealimentare a căror proveniență nu a putut fi justificată.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 27, 2018. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.