Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind unele măsuri de protecție a victimelor infracțiunilor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri 27 aprilie, Legea privind unele măsuri de protecţie a victimelor infracţiunilor, care prevede ca de la 1 ianuarie 2019 toate sediile instanţelor de judecată vor fi dotate cu săli de aşteptare separate pentru victimele infracţiunilor.Legea, promulgată prin decret de şeful statului, are obiect de reglementare instituirea unor măsuri de protecţie a victimelor infracţiunilor prin transpunerea unor dispoziţii ale Directivei 2012/29/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 octombrie 2012 de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea şi protecţia victimelor criminalităţii.

„Începând cu data de 1 iunie 2018, sediile nou construite ale instanţelor de judecată vor fi dotate cu săli de aşteptare separate pentru victimele infracţiunilor, iar începând cu data de 1 ianuarie 2019 în sediile instanţelor de judecată vor fi amenajate spaţii de aşteptare separate pentru victimele infracţiunilor”, se arată în actul normativ, iniţiat de Guvern şi adoptat de Parlament.

Potrivit legii promulgate, o victimă poate fi însoţită de către o altă persoană atunci când se prezintă în faţa autorităţilor pentru a depune o plângere.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 27, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.