La Mădăras (Ardud) a fost inaugurat Centrul de pregătire olimpic de lupte greco-romane

Ca urmare a rezultatelor meritorii obținute de sportivii Clubului Sportiv Cetate – Ardud – Satu Mare, antrenați de un grup de antrenori dedicați, în data de 4 mai la ora 12.30 în localitatea Mădăras (orașul Ardud), în prezența ministrului Tineretului și Sportului, Ioana Bran s-a inaugurat Centrul Olimpic de lupte greco-romane (cadeți).

La eveniment au mai fost prezenți alături de primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, Adrian Ardelean, directorul Clubului Sportiv Satu Mare, Marcel Tarța, consilierul județean Adrian Cozma, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, consilieri ministeriali, consilieri locali, profesori de educație fizică.

Cei peste 70 de sportivi ce se antrenează aici au fost alături de antrenorii lor: Tudor Barbul, Francisc Sabo, Claudiu Blaga, Norocel Barbur, Ludovic Lieb.

În prezent, antrenamentele se desfășoară într-o locație modestă, la Mădăras, ceea ce nu a împiedicat afirmarea națională și internațională a unor sportivi devotați și talentați: Berei Lenard, de 3 ori campion balcanic și triplu campion european; Bulgăr Marius, Bulgăr Mădălin, Iliuță Ilie, Barbu Raul, de 3 ori campioni național; Barbu Andrei și Zaha Marian, de 5 ori campioni naționali; Buzilă Andrei, Oros Paul, Silaghi Trandafir, de 2 ori campioni naționali. Acestora li se mai adaugă campionii naționali Oros Manuel, Ghicean Mihai, Pek Peter, Pek Sandor.

Clubul sportiv are colaborări și schimburi de experiență cu 16 țări, aici se antrenează și în prezent copii din tot județul și chiar  din Bihor, Sălaj și Maramureș.

După vizita ministrului Ioana Bran la baza sportivă a Liceului Tehnologic Ardud, în sala de ședințe a Primăriei Ardud a avut loc o conferință de presă. ”Ne bucurăm de atenția acordată de autorități sportului și în special acestei ramuri sportive practicate la Ardud, luptele greco-romane. Cei 80 de copii care frecventează centrul au nevoie de sprijin, de o bază sportivă și susținere necesare pentru că sunt talentați și au rezultate meritorii”, a declarat primarul Ovidiu Duma.

Antrenorul Tudor Barbul, coordonator al centrului a spus că ”aici se antrenează 14 sportivi de talie națională, sperăm să nu vă dezamăgim și dorim ca sportivii de valoare să fie incluși la clubul sportiv sătmărean deoarece acolo s-a omis includerea luptelor greco-romane”.

În încheierea conferinței de presă, ministrul Ioana Bran a subliniat că ”la Mădăras este un centru de talie națională ce pregătește sportivi cu rezultate internaționale. Acum locația de antrenamente este modestă din punct de vedere material și al dotărilor, dar urmează îmbunătățirea condițiilor în care se antreneză acești copii și tineri talentați. Este important să facem sport, iar atunci când toată comunitatea vine să pună umărul rezultă și succese importante”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 4, 2018. Filed under Locale, Sport  . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.