Membrii Colegiului Prefectural vor planta 100 de stejari în cinstea Centenarului Marii Uniri

Vineri 4 mai 2018, Darius Filip – prefectul judeţului Satu Mare, a condus şedinţa Colegiului Prefectural. Conform ordinii de zi propuse, şedinţa a început cu o informare privind activitatea și acțiunile desfășurate de către Direcția Silvică Satu Mare.

În anul 2017 Direcţia Silvică Satu Mare a avut un program la regenerarea pădurilor de 57 ha şi s-au realizat 65,64 ha, reprezentând 115%. Materialul săditor necesar regenerării pădurilor este produs aproape în totalitate în pepinierele cantonale existente în cadrul fiecărui ocol silvic. Prefectul Darius Filip a solicitat directorului executiv al Direcţiei Silvice Satu Mare, Marcel Forţiu, să identifice o parcelă pe care să planteze împreună cu membrii Colegiului Prefectural 100 de stejari în cinstea Centenarului Marii Uniri.

În continuare s-au prezentat rezultatele Comisiei mixte de control în piețe și la operatorii economici de pe raza județului. Comisia mixtă a fost constituită din reprezentanți ai Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare, Direcției  de Sănătate Publică Satu Mare și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și au fost efectuate controale în baza legislației specifice, la operatorii economici  și persoane fizice autorizate de pe raza județului Satu Mare.

Controalele desfășurate au fost axate din punct de vedere sanitar-veterinar, în inspecții la spațiile de producție, depozitare, comercializare și transport. Protecția Consumatorilor a dispus verificări privind comercializarea produselor  alimentare specifice sărbătorilor pascale (carne preambalată, ouă, cozonac, pască, fursecuri, vopsea de ouă, ciocolată și produse din cacao, tablete și figurine de ciocolată, vin). Controlul Direcţiei de Sănătate Publică a constat în verificări la spațiile de producție și comercializare dar și la unitățile de alimentație publică.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 4, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.