Ziua Europei, 9 Mai va fi sărbătorită mâine în viziunea copiilor la Cetatea din Ardud

Primăria și Consiliul Local Ardud, Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” împreună cu Liceul Tehnologic Ardud și G.P.P. Ardud organizează mâine, 9 mai 2018, începând cu ora 11:00 la Cetatea din Ardud, manifestări dedicate Zilei Europei, a Independenţei României şi sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial.

Ştiaţi că…în data de 9 mai sărbătorim un triplu eveniment?!

Aşezată la răscrucea marilor furtuni ale istoriei, România a trecut prin diferite etape care au marcat într-un mod profund istoria ţării. În războiul ruso-turc, în anii 1877 prin conducerea lui Carol de Hohenzollern, România va reuşi pe data de 9 mai 1877 să proclame idependenţa de stat a României.

Un al doilea eveniment în care va fi agrenată Transilvania şi implicit Ardudul va fi declararea la 1939 pe data de 1 septembrie a celul de-al Doilea Război Mondial prin ocuparea Poloniei de către armatele naziste.

(Foto – arhiva actualitateasm.ro, copii la cetate de 1 iunie)

În cadrul celul de-al Doilea Război Mondial, Ardudul şi satele aparţinătoare şi-a plătit tributul în vieţi omeneşti şi urmele acestui război rămân până în prezent în conştiinţele noastre.

Pe 9 mai 1945, Germania fascistă va semna actul de capitulare necondiţionată în faţa trupelor Aliate punând capat războiului în Europa.

În urma celui de-al Doilea Război Mondial statele învingătoare a Europei au ajuns la concluzia că pentru a nu mai fi război în Europa, este necesară o Uniune Europeană cu un scop comun, atât politic cât şi economic. Şi astfel, din data de 9 mai 1950, se sărbătoreşte Ziua Europei, comemorând declaraţia istorică a lui Robert Schuman şi care este o sărbătoare a păcii şi unităţii în Europa.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 8, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.