La Satu Mare a fost sărbătorită ziua de 9 Mai, cu multiplele ei semnificații istorice

Ziua de 9 Mai este sărbătorită în fiecare an ca Ziua Independenței Naționale, Ziua Victoriei Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

La Satu Mare s-au depus de dimineață, coroane de flori și jerbe de flori la monumentul eroilor români care s-au jertfit pentru țară, la Cimitirul eroilor.

La Monumentul Ostașului Român s-au depus coroane de flori, omagiind astfel lupta eroilor pentru patrie. Gărzile de Onoare l-au primit pe prefectul județului Satu Mare, Darius Filip și s-a intonat Imnul de stat al României.

Despre semnificația evenimentelor de la 9 Mai a vorbit prefectul județului Satu Mare. El a spus că ne revine o datorie de onoare de a cinsti și a ne aduce aminte de eroii care au luptat pentru patrie. A mai luat cuvântul dr. Viorel Câmpean care a subliniat rolul jucat de armata română în apărarea patriei, lupta lor pentru libertatea României, Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, care să ne fie un exemplu în tot ceea ce facem.

Au fost depuse coroane de flori din partea Consiliului Județean Satu Mare, a Primăriei,  Consiliului Local Satu Mare și a trupelor din Garnizoana Satu Mare. Cei prezenți la această manifestare au urmărit defilarea Gărzii de Onoare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 9, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.