La Muzeul Țării Oașului s-a deschis expoziția itinerantă de fotografie ”Semnele ceriului”  

În organizarea Primăriei și Consiliului Local Negrești-Oaș, Muzeului Țării Oașului și Asociației Millennium în data de 9 mai la ora 14.00, la Galeriile de Artă ”Dr. Mihai Pop” de la Muzeul Țării Oașului, a fost vernisată expoziția itinerantă de fotografie ”Semnele ceriului”.

La eveniment au participat alături de artistul Ilie Tudorel primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, directorul Direcției de Cultură Satu Mare, Zamfir Danciu, directorul Observatorului Astronomic din Baia Mare, Ovidiu Ignat, conf. univ. dr. prodecanul facultății de Litere din Baia Mare, dr. Delia Suiogan, tezaurul viu și cetățean de onoare al orașului Negreti-Oaș, mătușa Floare Finta, viceprimarul orașului Negrești-Oaș, Fanea Constantin, directori de școli, elevi și un numeros public.

Expoziția este dedicată Centenarului Marii Uniri, de la 1918 precum și anului european al Patrimoniului cultural, 2018. Moderatorul și principalul organizator al evenimentului a fost dr. Natalia Lazăr, directorul Muzeului Țării Oașului Negrești-Oaș. Expoziția își așteaptă vizitatorii între 9 mai și 8 iunie 2018.

Expoziția de artă fotografică este un proiect fotografic aparținând artistului Ilie Tudorel, care își propune să promoveze în rândul iubitorilor de cultură reprezentări ale simbolisticii astrale prezente în arhitectura tradițională românească. Aceste simboluri se pot pierde în uitare și odată cu ele și legătura noastră cu fundamentul civilizației umane.

Prezentarea expozițională este formată din peste 50 de fotografii de mari dimensiuni. Ilie Tudorel este un artist fotograf din Baia Mare, născut la Ardud, membru al Uniunii UAP, Asociației Internaționale Euro Foto Art, președinte al Clubului Foto-Video din cadrul Asociației Millennium din Baia Mare. A fost prezent în 77 de expoziții, în România, Belgia, China, Polonia, Ungaria. A primit în anul 2015 Premiul de Excelență din partea revistei ”Gazeta de Maramureș”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 mai 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.