Kereskenyi Gabor, reales la conducerea municipală a UDMR Satu Mare

Ieri, deputatul UDMR Kereskenyi Gabor a fost reales în funcţia de preşedinte al filialei municipale a UDMR Satu Mare. Rezultatul votului l-a avantajat pe Kereskenyi, obținând mai multe voturi decât contracandidatul său, consilierul Masculic Csaba.

kereskenyi-gaborPurtătorul de cuvânt al UDMR Satu Mare, Nagy Szabolcs, a declarat că Biroul Municipal s-a întrunit în şedinţă, acesta fiind format din cei 15 membri aleși vineri, 27 aprilie, la care s-au mai adăugat cei de drept, consilier ilocali şi parlamentari, în total fiind 36 de membri.

Din cele 36 de voturi, Kereskenyi Gabor, propus pentru un nou mandat de către senatorul Pataki Csaba, a fost reales cu 29 de voturi, în vreme ce contracandidatul său, consilierul local Masculic Csaba, propus de colegul său Butka Gergely, a obţinut 7 voturi. Masculic a afirmat că intenția sa nu a fost împotriva actualei conduceri, ci dorea să aducă un plus de noutate.

Kereskenyi și-a ales mai departe aceeași echipă de conducere cu care a condus vreme de patru ani. Astfel, Magyar Lorand a fost votat vicepreşedinte şi Stier Peter secretar general. În urma procesului de vot, care s-a desfășurat în ultimele săptămâni la nivel organizațiilor locale din cartiere, structurile de conducere au fost schimbate în proporție de 40%. În cadrul întâlnirii au mai fost votați delegații la congresul național al UDMR, programat în perioada 24-25 mai la Miercurea Ciuc.

Tot ieri a fost şi ultima zi de depunere a candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al filialei judeţene. Singurul care s-a înscris în cursă este senatorul Pataki Csaba, actualul preşedinte interimar. Conferința județeană este programată pe 9 mai.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 30, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.