Victimele inundațiilor din 14 mai 1970, comemorate de autoritățile locale și județene

Luni, 14 mai 2018, autoritățile locale și județene au comemorat victimele inundațiilor catastrofale din 14 mai 1970. Manifestarea a fost organizată de Primăria Satu Mare, la Monumentul ridicat în Piața 14 Mai din Satu Mare.

Au fost prezenți la manifestare prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, viceprimarii Doina Feher și Adrian Albu. Au fost prezenți și numeroși consilieri județeni și locali, directori de instituții, rude ale victimelor.

A fost intonat Imnul de Stat al României, iar preoții de toate confesiunile au oficiat o slujbă de pomenire în limba română și maghiară.

Primarul Kereskényi Gábor a rostit o scurtă cuvântare. Apele au luat la 14 mai 197ö 56 de vieți omenești, au distrus 4.000 de case și au afectat alte 28.000 de case, 120.000 hectare de teren. Oameni din toată țara și-au adus contribuția la procesul de refacere a Sătmarului. Spiritul de solidaritate s-a dovedit și prin convoaiele largi de camioane care au început să sosească la Satu Mare, din alte regiuni ale țării și din străinătate, cu ajutoare pentru cei luați de ape. Atunci s-au stabilit legăturile de înfrățire cu orașele Zutphen și Wolfenbuttel, relații care s-au menținut și peste patru decenii”.

În ultima parte a manifestării au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii Satu Mare, a Consiliului Județean Satu Mare, a Primăriei Satu Mare, a PSD, PNL, ALDE și din partea Grădiniței 14 Mai.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 14 mai 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.