Partidul Național Liberal a inițiat și susține campania de informare ”Puncte vs Bani/Pilonul 1 vs Pilonul 2”

Joi, 17 mai, la sediul Organizației Județene PNL Satu Mare, deputații Adrian Oros – vicepreședinte al Organizației PNL Cluj împreună cu deputatul Romeo Nicoară, au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au abordat câteva teme actuale în care au prezentat poziția PNL față de acestea.

Deputatul Adrian Oros a subliniat că măsurile juridice care au modificat o serie de reglementări ale atribuțiilor Autorității Naționale Veterinare ”au transformat medicamentele de uz veterinar în marfă și oricine le poate comercializa. Aceasta pune în pericol sănătatea consumatorilor de produse din carne. Pentru organism acestea conțin substanțe nocive (antibiotice sau alte substanțe chimice), pe care crescătorii de animale le administrează acestora. Acest lucru se întâmplă numai în România”.

O altă problemă la care a făcut referire deputatul Adrian Oros a fost cea cu privire la subvențiile acordate pentru culturile agricole. ”Nu se pot primi subvenții pentru suprafețele de teren care nu au fost cadastrate. Exportăm grâu și importăm făină la prețuri mult mai mari. De aceea deficitul comercial pe agricultură în 2017, a fost de peste un miliard de euro. Toate acestea vizează siguranța alimentară în România”, a spus Adrian Oros.

Deputatul Romeo Nicoară a abordat două teme, referitor la plata salariilor și contribuțiilor personalului din învățământ, ce revine Ministerului Educației. ”Se pare că ministerul a neglijat plata salariului net fără contribuții. Într-o adresă a Federației Libere din Învățământ, unde sunt menționate județele cu astfel de probleme, apare și județul Satu Mare. Este posibil ca în această săptămână să se reglementeze această situație”.

PNL a inițiat și susține o campanie de informare sub genericul ”Puncte vs Bani/Pilonul 1 vs Pilonul 2”. Introducerea sistemului de pensii private a fost realizată de guvernarea PNL 2005-2008 ca parte a programului de aderare a României la Uniunea Europeană, în scopul prevenirii colapsului sistemului de pensii ca urmare a involuției demografice, a dezechilibrului dintre numărul de salariați și numărul de pensionari. Se va ajunge la un raport de 3-1 în prezent fiind 1-1. S-a redus contribuția la Pilonul 2 de la 5,1% din salariul brut la 3,75% pe noul brut.

PNL susține creșterea contribuției la Pilonul 2 la 6 la sută și apoi la 8 la sută din salariul brut. ”Se dorește confiscarea a 9 miliarde de euro, reprezentând banii privați ai românilor din Pilonul 2, fiind vorba de salariații din sectorul public și privat cu vârsta până la 45 de ani. Există în prezent 4.018.788 contribuitori activi în ianuarie 2018, iar alții aproximativ 3 milioane de contribuitori care au fonduri la Pilonul 2, dar care nu mai virează bani în prezent”. S-a estimat că randamentul la Pilonul 2 este semnificativ mai mare raportat la sistemul clasic de economisire. În prezent 6 milioane de contribuitori au la acest pilon peste 9 miliarde de euro. ”Conștientizăm populația că este dreptul ei la banii din Pilonul 2, cu care să-și completeze pensia la împlinirea vârstei de pensionare”, a spus deputatul Romeo Nicoară.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 17 mai 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.