La Satu Mare a fost lansată o nouă ediție a ”Săptămânii Prevenirii Criminalității”

Poliția Română organizează în fiecare an activități cu caracter preventiv la nivel național, sub genericul ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”, ajunse anul acesta la cea de-a XIV-a ediție. Aceste activități sunt organizate în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret, Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Penitenciarul Satu Mare, Serviciul de Probațiune, Grădinița cu Program Prelungit 14 Mai, Draxlmaier Satu Mare, Independent Nadia Gheorghițanu.

Începând din anul 2017 ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” se organizează bianual, cu o ediție de primăvară (aprilie-mai) și una de toamnă (septembrie-octombrie).

Scopul manifestărilor este acela de a sensibiliza cetățenii cu privire la importanța prevenirii criminalității și la necesitatea adoptării unei conduite antivictimale și antiinfracționale, campania fiind îndreptată spre toate categoriile de vârstă, în special copii și tinerii.

În acest an, ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” se va desfășura în două perioade, prima fiind între 21-25 mai 2018. Agenda evenimentelor cuprinde următoarele activități: ”Informează-te și spune stop violenței”, la Colegiul Național ”Doamna Stanca” și Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, orele 10.00-12.00; ”Adolescent responsabil” – vizită la Penitenciarul Satu Mare; Concursul interjudețean ”Suntem mici dar circulăm corect”, cu participarea a preșcolarilor din 20 de grădinițe din județele Satu Mare, Bihor și Maramureș, ce se va desfășura la Grădinița cu Program Prelungit 14 Mai, ora 10.00-13.00.

Miercuri, 24 mai se organizează activități pentru prevenirea infracțiunilor contrapatrimoniului (furturi, tâlhării și înșelăciuni) la Liceul ”Simion Bărnuțiu” din Carei, Piața agroalimentară Carei, Parcul Dendrologic și zona centrală. La Centrul de Zi pentru Persoanele Vârstnice din Carei se va organiza o întâlnire pe tema prevenirii înșelăciunilor și furturilor din locuințele persoanelor vârstnice. Pentru prevenirea violenței în familie, la Draxlmaier Satu Mare, joi 24 mai se organizează o întâlnire cu tema ”Tăcerea nu este o soluție! Cere ajutor!”.

Vineri 25 mai, în Grădina Romei, de la ora 10.00, vor avea loc activități practice de cunoaștere a misiunii polițistului rutier și de învățare a regulilor de traversare prin utilizarea de carturi cu pedale și echipamente specifice polițiștilor, cu tema ”Siguranța rutieră”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 21, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.