1.575 de misiuni specifice executate de IJJ Satu Mare în perioada ianuarie – aprilie 2018

După cum a informat azi într-o conferință de presă susținută azi la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, inspector șef colonel Ovidiu Adrian Popa, în perioada ianuarie – aprilie 2018, activitatea desfăşurată de către structurile de ordine publică s-a materializat în executarea unui număr de 1575 misiuni specifice.

Pe categorii de misiuni, situaţia se prezintă astfel:

1031 misiuni de menţinere a ordinii publice, dintre acestea 664 misiuni fiind executate în sistem integrat cu IPJ Satu Mare;

83 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări de protest, activităţi cultural artistice, manifestări religioase şi la activităţi sportive;

85 acţiuni de restabilire a ordinii publice la aplanarea unor conflicte şi la alte solicitări;

130 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii – alte structuri ale MAI, cu S.R.I., cu organele care gestionează activitatea silvică, piscicolă, executări judecătoreşti şi cu alte instituţii;

2  acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale;

Cu ocazia acestor misiuni au fost constatate 6 infracţiuni independente, fiind identificaţi 7 făptuitori.

Din totalul infracţiunilor constatate în această perioadă, potrivit actelor normative care au fost încălcate cu ocazia săvârşirii faptelor de natură penală, situaţia se prezintă asfel:

2 infracţiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind privind mărcile şi indicaţiile geografice;

1 infracţiune de „Furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228, Cod Penal (săvârşită în mediul urban);

1 infracţiune de „Ameninţare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 206, Cod Penal (săvârşită în mediul urban);

2 infracţiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

În misiunile executate în sistem integrat cu efective din cadrul I.P.J. Satu Mare au fost constatate 66 de infracţiuni, fiind identificaţi 74 de făptuitori.

Au fost aplicate 204 de avertismente scrise şi 622 de amenzi în valoare de 283.950 lei.

În perioada supusă atenţiei, personalul I.J.J. Satu Mare a constatat şi aplicat sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor următoarelor acte normative, după cum urmează:

Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice – 787

O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura – 41

Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite – 21

Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice – 15

Legea 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun – 2

La nivelul I.J.J. Satu Mare, au fost primite spre executare 84 de mandate de aducere. Acţiunile pentru punerea în aplicare a acestora au avut loc în 11 localităţi, cu un efectiv de 162 de jandarmi.

Din totalul de mandate primite spre executare, 42 au fost executate prin prezentarea subiectului în faţa organelor judiciare, şi 42 au fost executat prin înaintarea proceselor verbale din care a rezultat imposibilitatea prezentării acestora la organul emitent. Toate acţiunile de punere în executare a mandatelor de aducere s-au desfăşurat cu autovehiculele din dotarea unităţii parcurgându-se 4475 km cu un cost aproximativ de 1.917 lei.

De la începutul anului cadrele I.J.J. Satu Mare au efectuat 23 de acţiuni de prevenire pe următoarele direcţii: prevenirea violenţei în mediul şcolar; prevenirea faptelor antisociale pe timpul manifestărilor sportive – în cadrul campaniei „Invitaţie la fair-play!”.

La nivelul judeţului Satu Mare s-a constituit Comisia judeţeană de monitorizare a activităţii preventive din care fac parte reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Serviciului Judeţean Anticorupţie, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Oradea.

În cadrul Comisiei judeţene de monitorizare a activităţăii preventive, a fost iniţiată campania „ Împreună pentru o societate mai sigură“.

Campania a fost derulată în perioada 23.01-28.02.2018, iar în urma activităţilor directe desfăşurate în licee au fost informaţi 659 de elevi de liceu şi 43 de cadre didactice, reprezentând un total de 702 beneficiari.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 23, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.