Două manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri la Satu Mare, inițiate de Asociaţia Civică Tempora

Asociaţia Civică Tempora Satu Mare continuă să iniţieze şi să se implice în manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri, în special în cele prin care generaţia actuală lasă pentru cei ce vor veni după noi însemne ale respectului şi recunoştinţei noastre pentru cei ce au făurit România Mare la 1918.

Astfel, președintele asociației, col. (r) Voicu Șichet anunţă desfăşurarea, săptămâna viitoare, a două evenimente importante, la care sunt așteptați toți sătmărenii care simt și cred în tradițiile și valorile românești:

În data de 28 mai 2018, în a doua zi de Rusalii, după încheierea sfintei Liturghii, la Biserica ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” de pe strada Barițiu, se va sfinți Drapelul național, care va fi înălţat pe catargul realizat prin contribuția bisericii, a preotului paroh Cornel Pop și a Asociației Civice Tempora.

În data de 30 mai 2018, începând cu ora 12.00, în curtea Școlii Gimnaziale „Octavian Goga” din Satu Mare (Cartierul Carpaţi II), prin grija directoarei, prof. Corina Chindriș, în prezența reprezentanților Instituţiei Prefectului-Judeţul Satu Mare, Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Satu Mare, cultelor religioase, a altor conducători de instituţii şi organizaţii, precum și a unui pluton de militari din Garnizoana Satu Mare, se va derula un ceremonial militar, religios şi laic, în cadrul căruia se va sfinţi Drapelul naţional ce va fi înălţat pe catargul donat de Organizația Cercetașii României și Asociația Civică Tempora.

Cele două evenimente vor fi mediatizate în format video pe pagina AsociatiaTemporaRomania100 și pe site-ul Asociației Civice Tempora: https://asociatia-tempora.ro/

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 25, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.