Persoană rătăcită în zona Vârfului Pietroasa, găsită de salvamontiștii sătmăreni

Intervenție reușită a salvamontiștilor sătmăreni din subordinea Consiliului Județean, pentru găsirea unei persoane rătăcite în zona de creastă Pietroasa-Soci.  Alarma către patrula Salvamont a fost dată sâmbătă la ora 18.40 prin numărul unic de urgență 112, de către un montaniard, care la întoarcerea de pe Vf. Pietroasa – în zona Izvorul Țiganu, nu a găsit intrarea pe linia de creastă către Poiana Soci.

Această zonă este una sălbatică, parcursă mai rar, în special de către turiștii maramureșeni care vor să ajungă pe Vf. Pietroasa, dinspre Blidari.

Contactul cu Dispeceratul ISU, care a coordonat acțiunea, s-a ținut prin stațiile de emisie Tetra. Semnalul de telefonie mobilă în această zonă este foarte slab, motiv pentru care apar erori în ceea ce privește orientarea în timp real pe hărțile de pe telefonul mobil! Cu ajutorul ATV-lui din dotarea Serviciului Public Județean Salvamont, deplasarea în teren pentru căutarea și găsirea persoanei în cauză s-a făcut extrem de repede, în aproximativ 15 minute.

Deplasarea pe jos le-ar fi luat salvatorilor cel puțin 50 de minute. Până la lăsarea întunericului, montaniardul a ajuns în siguranță la capătul drumului forestier din Valea Pistruia Mare, acolo unde acesta și-a lăsat mașina. Au fost informați despra caz și salvamontiștii băimăreni aflați la permanență în Stațiunea Izvoare, care la rândul lor ne-au sprijinit cu informații despre traseele din zonă.

Serviciul Public Județean Salvamont mulțumește dispecerilor ISU Satu Mare care ne-au monitorizat permanent, oferind un plus de siguranță acțiunii duse la bun sfârșit!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 29, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.