Terapie cu cai la Ardud Vii, pentru 15 copii din cadrul Asociației ”Sfântul Benedict”

Asociația Ecvestră Perla Neagră (AEPN), a organizat în data de 5 iunie primul eveniment de la înființare, și anume o acțiune venită să susțină integrarea copiilor cu dizabilități, mai exact a celor cu autism. Evenimentul s-a desfășurat la Ferma Cezar din localitatea Ardud Vii și s-a bucurat de participarea a 15 copii din cadrul Asociației „Sfântul Benedict” pentru persoanele cu autism din Satu Mare.

Copiii prezenți la fermă au interacționat cu animalele și au fost instruiți în arta călăritului de catre instructorul Szucs Barnabas. Momentul inedit a fost demonstrația de dresaj și mânuire a cailor. Au participat: Adrian Cozma, Bianca Murgu, Răzvan Țiplea, Razvan, David Breban și alți iubitori ai cailor.

„Dorim să deschidem o nouă etapă pentru acești copii cu afecțiuni și știm că prin intermediul cailor, aceștia pot să se realxeze. Dorim să dezvoltăm acest proiect și să continuăm chiar prin realizarea unui calendar de acțivități de acest gen. Ne bucurăm că avem sprijinul multor persoane și consider că astfel de acțiuni sunt binevenite”, a declarat Adrian Cozma.

Această acțiune reprezintă un pas spre o viitoare colaborare între cele două asociații. AEPN își manifestă deschiderea ca pe viitor să pună bazele unui proiect pentru terapia cu aceste animale, în condițiile în care în județul Satu Mare este o lipsă de astfel de activități.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 6, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.