Întrevederea prim-ministrului Viorica Dăncilă cu președintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut joi, 7 iunie 2018, o întrevedere cu Marcelo Rebelo de Sousa, președintele Republicii Portugheze. Cei doi demnitari au exprimat satisfacția pentru nivelul actual al relațiilor bilaterale, atât la nivel politic, cât și la nivel sectorial, fiind evidențiat în mod special, nivelul foarte bun al cooperării în domeniul apărării.

Șeful executivului a exprimat dorința intensificării colaborării în domenii considerate prioritare de către ambele părți. În acest sens, a comunicat președintelui propunerea de elaborare a unei foi de parcurs, ca instrument de lucru operativ și mijloc de stimulare a proiectelor de cooperare între cele două țări.

Totodată, cei doi oficiali au făcut o analiză a evoluțiilor actuale și a perspectivelor politice din Europa, exprimând poziții similare cu privire la necesitatea aprofundării integrării europene într-o manieră inclusivă.

Între subiectele de pe agenda europeană au fost abordate negocierile privind noul Cadru Financiar Multianual, Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, inclusiv în perspectiva arhitecturii relațiilor europene post alegeri pentru Parlamentul European din 2019.

Premierul român a subliniat importanța reîntoarcerii la fundamentele construcției europene pentru a reclădi încrederea cetățenilor, principiu ce va sta la baza priorităților Președinției României la Consiliul UE, alături de necesitatea de a răspunde priorităților majore ale Uniunii, cum ar fi securitatea și migrația.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a mulțumit președintelui Marcelo Rebelo de Sousa pentru atitudinea constructivă a autorităților portugheze față de integrarea comunității româneşti.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 7, 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.