Eveniment excepțional la Ștrandul din Tășnad: Zeci de cai frumoși au defilat în fața publicului

Sâmbătă, 9 iunie 2018, la Ștrandul termal Tășnad s-a desfășurat o nouă ediție a Expoziției de cabaline, organizată de Primăria și Consiliul Local Tășnad împreună cu Asociația Ocolul Silvic „Codrii Sătmarului” şi Subunitatea Ştrand Termal împreună cu Nicolae Pop. A fost încă un eveniment de excepție care duce mai departe renumele orașului și al stațiunii balneare Tășnad.

Au fost prezenți la eveniment primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, viceprimarul orașului Tășnad, Kiskasza Balázs, consilierii locali, conducători de instituții. Ediția din anul acesta s-a bucurat de o largă participare și interes din partea unui număr mare de persoane: proprietari de cai, pasionați ai acestui hobby, locuitori ai Tășnadului, sute de turiști aflați în vacanță în stațiune.

Juriului i-a revenit o grea sarcină în jurizarea celor mai frumoase exemplare cabaline prezentate în expoziție. A fost format din persoane avizate în domeniu: Gligor Handru (Cluj Napoca), Stelian Potârlă, Stelian Cotar, David Breban. Prezentatorul evenimentului a fost talentatul Augustin Cădar.

În concurs au fost înscrise cabalinele pe mai multe categorii. Astfel, au fost prezentate 16 iepe, 15 armăsari, trei ponei, mai mulți cai de agrement și trei atelaje trase de cai.

Exemplarele care au participat au fost de o rară frumusețe, având și calități fizice deosebite precum și o prezentare în concurs de o manieră profesionistă, alături de proprietarii și îngrijitorii lor.

Primarul Grieb Csaba Francisc şi Consiliul Local Tăşnad mulţumeşte participanților şi felicită câştigătorii.

Președintele comisiei de jurizare, Gligor Handru din Cluj Napoca ne-a comunicat nu demult campionii, pe categorii:

La categoria armăsari semigrei: Tarzan al lui Cicare Grigore din Suceava.

La categoria iepe semigrele: Dora, proprietar Horandău Vasile din Bucovina.

La categoria cai de agrement și trăsuri: proprietarii Ferche Marcel din Marghita.

Dintre participanții tășnădeni, a ocupat locul 3 atelajul și trăsura lui Călin Ioan Astalâș.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 9 iunie 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.