Expoziție de fotografie și citate din opera poetica a lui Mihai Eminescu, la Castelul Károlyi

Vineri, 15 iunie 2018, începând cu ora 17.00, în Sala de expoziții de la etajul Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică și citate din creația lui Mihai Eminescu, la împlinirea a 129 de ani de la trecerea la eternitate a poetului de geniu. 

În cadrul manifestării a luat cuvântul Dragoș Georgescu, director al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, care s-a arătat deranjat de faptul că mult prea puține persoane au acordat importanță unui asemenea eveniment, având în vedere contextul aniversării Centenarului României și comemorarea poetului național, apoi a prezentat detalii despre expoziție, respectiv despre modul în care a luat naștere acest proiect, iar Adrian Ștefănuți a recitat o poezie din creația lui Mihai Eminescu.

Expoziția cuprinde 100 de fotografii realizate de membrii Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei, completate de 100 de citate selectate de aceștia din creația poetică a marelui poet. Au expus artiștii Bikfalvi Zsolt A. FIAP, dr. Hágó Attila Nándor, Dragoș Georgescu, József Fastus și Adrian Ștefănuți.Expoziția poate fi vizitată în perioada 15-30 iunie 2018, conform programului de vizitare a Muzeului.

Evenimentul a fost organizat de Fotoclublul „Vasile Vénig László” din Carei, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport Carei, Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și s-a desfășurat în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 17, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.