Proiecte de dezvoltare a orașului Ardud, depuse în parteneriat cu Ucraina și Ungaria

În această perioadă Primăria orașului Ardud a finalizat întocmirea și depunerea spre finanțare pe programul România – Ucraina apelul de proiecte 2 Hard a unui proiect de modernizare a grădiniței cu program normal de pe str. Avram Iancu nr. 39 loc. Ardud și transformarea ei într-o grădiniță cu program prelungit.

În cadrul proiectului sunt cuprinse lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii și spațiilor precum și dotarea acestora astfel încât să asigure o creștere a confortului și a condițiilor desfășurării activităților la aproximativ 40-60 preșcolari. Proiectul a fost depus în parteneriat cu localitatea înfrățită Veleatino din Ucraina, Ardudul fiind leader de proiect.

Un alt proiect depus tot pe România – Ucraina este cel în parteneriat cu Asociația Turistică a Regiunii Ivano-Frankivsk din Ucraina și Camera de Comerț Satu Mare pentru dezvoltarea turismului în care leaderul de proiect este partenerul ucrainean.

Alte proiecte care au fost întocmite și depuse spre finanțare în perioada anterioară și se află în evaluare sunt:

Cetatea Medievală Ardud – Tradiție și identitate

Acest proiect a fost depus pe programul HU-SK-RO-UA și în el sunt prevăzute lucrări atât la Cetate și în incinta Cetății (inclusiv realizarea unui teatru de vară, a unui gard împrejmuitor, poartă etc.) cât și a unui parc de joacă pentru copii cu tematică medievală pe dealul Cetății, în vecinătatea grădiniței, și nu în ultimul rând a unei zone de agrement care să cuprindă inclusiv amenajarea lacului de la poalele Cetății și dotarea cu ponton și bărci;Reabilitarea și modernizarea Centrului de Permanență Ardud care să ofere condiții superioare pacienților din orașul Ardud și localitățile învecinate care sunt arondate; Proiectul a fost depus pe programul RO-HU în parteneriat cu localitatea înfrățită Napkor (Ungaria), leaderul de proiect fiind Orașul Ardud.

Proiectul depus pe GAL Zona Sătmarului prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014‐2020 – Măsura 19 ”Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER” prin care se urmărește achiziționarea de echipamente și utilaje pentru compartimenul de cultură și sport și pentru activitatea de gospodărire comunală din orașul Ardud, județul Satu Mare; Prin implementarea acestui proiect se dorește achiziționarea unei scene mobile, a unui tractor, a unei remorci agricole, a unei lame de zăpadă pentru buldoexcavator care să contribuie la dezvoltarea serviciilor publice locale;

Alimentare cu apă și canalizare cu stație de epurare în localitatea Gerăușa, Orașul Ardud, județul Satu Mare. Proiectul a fost depus spre finanțare pe PNDL și a fost declarat eligibil fiind inclus la finanțare și semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării; În prezent se lucrează la elaborarea Proiectului tehnic și apoi a documentației de licitație;Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor – iluminat public în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020; Acest proiect se află în lucru fiind întocmite deja unele părți ale proiectului cum este Planul de mobilitate și Strategia de dezvoltare locală a orașului Ardud.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 19, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.