Copiii Centrului Alter Ego, în prima lor drumeție alături de Cutezătorii Munților

În prima zi fără școală, luni, 18 iunie, copiii care beneficiază de serviciile sociale oferite de Centrul Alter Ego aparținând Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, au avut parte de o zi de vacanță de neuitat. Cutezătorii Munților împreună cu membri ai echipei Salvamont Satu Mare au răspuns invitației de a-i însoți pe copiii Centrului Alter Ego în prima lor drumeție montană.

Astfel, 27 de copii din medii defavorizate, alături de cei ce au grijă zi de zi să le dea impulsul și confortul necesar pentru a învăța și a se educa, au pornit la drum alături de Cutezători mari și mici, spre Luna Șes, în ceea ce avea să devină o mare aventură pentru ei.

Drumeția propusă pentru cei 40 de participanți, incluzând organizatorii, nu a fost una deloc ușoară, dar a fost o provocare în fața căreia toți au devenit învingători. De la baza pârtiei de la Luna Șes și până în Vărful Pietroasa, copiii au parcurs un traseu incitant, plin de surprise. Cea mai mare realizare a lor în materie de parcurgere a unui traseu i-a adus în fața unor dificultăți pe care, însă, le-au depășit cu ajutorul echipei de Cutezători.

Drumul lung și anevoios a fost răsplătit cu frumusețea peisajelor, dar și cu bogăția fructelor de sezon oferite cu generozitate de Mama Natură: fragi, zmeură și afine, toate au fost la îndemâna tuturor.

Drumeția a fost un bun prilej pentru copii să afle despre regulile pe care trebuie să le respectăm în natură, despre geografia locului, despre animalele și plantele din zonă. Dar, poate cel mai mare beneficiu și cea mai mare învățătură a zilei a fost despre propriul corp și propria minte și despre cât de multe putem face atunci când suntem puși la încercare și provocați să ne autodepășim.

Efortul de a urca până în Vârful Pietroasa, la 1201 metri deasupra nivelului mării, le-a fost pe deplin răsplătit tuturor participanților. Cu toții am învățat că împreună suntem puternici și capabili să facem mult mai mult decât am făcut până acum. După 7 ore de drumeție și joacă în natură nu ne rămâne decât să facem planuri de viitor și să sperăm că astfel de experiențe le vom putea repeta împreună.

Echipa Asociației de Tineret, Turism și Ecologie Cutezătorii Munților mulțumește SPAS Satu Mare și Centrului Alter Ego pentru încrederea acordată în organizarea acestei acțiuni, Salvamont Satu Mare pentru colaborarea frumoasă, firmei Exclusiv SRL care a asigurat transportul copiilor și celor ce susțin programul ,,O masă caldă” pentru pachetele de drum oferite.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 19, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.