Casa Judeţeană de Pensii urmărește schimbul de date mai rapid cu organismele europene

Miercuri 20 iunie 2018, Darius Filip – prefectul judeţului Satu Mare, a condus şedinţa Colegiului Prefectural. Conform ordinii de zi propuse, şedinţa a început cu o informare privind rezultatele activității desfășurate de către Casa Județeană de Pensii Satu Mare datele fiind prezentate de către Marcel Erdei – director executiv.

Casa Judeţeană de Pensii Satu Mare are misiunea de a administra sistemul public de pensii şi sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, de a acorda persoanelor asigurate pensii şi alte prestaţii sociale, precum şi de a asigura beneficiarilor săi servicii publice bazate pe transparenţă, legalitate şi eficienţă. Cele mai importante activități ale Casei Judeţene de Pensii Satu Mare sunt: stabilirea şi plata pensiilor, asigurarea în sistemul public de pensii şi acordarea altor drepturi de asigurări sociale.

În prezent Casa Judeţeană de Pensii are înregistraţi un număr de 80.173 de pensionari, administrând un număr de 87.097 de dosare de pensie din care 15.656 sunt dosare de pensie de invaliditate. Din totalul de 80.173 de pensionari, un număr de 1.643 de persoane au domiciliul în străinătate. Românii care au muncit cu forme legale într-un stat al Uniunii Europene (UE) şi Elveţia pot beneficia de pensie în mod similar cetăţenilor acelui stat. Din fiecare stat al UE și Elveția în care o persoană a lucrat, se poate obține o pensie.

Pentru anul 2018 Casa Judeţeană de Pensii urmăreşte: aplicarea modificărilor legislative în domeniul pensiilor; îmbunătăţirea gradului de soluţionare a cererilor de stabilire a drepturilor de pensie înregistrate, a cererilor de modificarea a drepturilor de pensie, respectiv a transformărilor din oficiu; crearea premiselor pentru valorificarea biletelor de tratament; aplicarea strictă a legislaţiei în domeniul pensiilor europene şi facilitarea schimbului rapid de date între Casa Judeţeană de Pensii şi organismele europene din domeniul pensiilor şi creşterea veniturilor la Bugetul Asigurărilor Sociale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 20, 2018. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.